Home Ventilatoare centrifugale
Ventilatoare centrifugale
Ventilatoare centrifugale PDF Imprimare Email
Ventilatoare centrifugale
Scris de mihaela86   
Marţi, 28 Iunie 2011 12:40

Ventilatoare centrifugale sunt dispozitive mecanice pentru deplasarea aerului sau a altor gaze. Ventilatoare centrifugale au o roata compusa din elice (lame sau palete) montate peste un punct central. Ventilatoare centrifugale pot genera cresteri de presiune in ceea ce priveste gazul. In consecinta, ele sunt folosite alaturi de sisteme de control al poluarii aerului.

Acest lucru se intampla in industrie, dar sunt si cazuri in care sunt folosite ventilatoare centrifugale de acest gen in zonele comerciale. Povestea acestor ventilatoare centrifugale incepe in 1832, cand un inginer militar rus, Alexander Sablukor avea nevoie de ajutor in industria de fabricare a zaharului). Componentele principale ale unor ventilatoare centrifugale include roata ventilatorului, carcasa acestuia, mecanismul de antrenare si admisie sau de amortizare.

Transmisia unor ventilatoare centrifugale determina viteza roatei de ventilator (rotor), precum si masura in care aceasta viteza poate fi variata. Exista trei tipuri de unitati de ventilatoare centrifugale, care sunt folosite in diferite medii. Functiile unor ventilatoare centrifugale variaza de la un tip la altul. De asemenea, acestea au caracteristici diferite.

Aceste ventilatoare centrifugale sunt mai complexe decat ventilatoare axiale si sunt fabricate dupa idei moderne. Exista standarde care privesc fabricarea de ventilatoare centrifugale si materialele care se folosesc sau modalitate de lucru cu acestea. De exemplu, aceste ventilatoare centrifugale necesita mai putina energie pentru a crea o presiune mica. Multiplicarea presiunii se poate realiza numai de proiectantul de ventilatoare centrifugale.

Ultima actualizare în Miercuri, 29 Iunie 2011 08:22
 


Sondaje

Este util un ventilator mobil pe baterii intr-o calatorie?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 

Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com