Home Ventilatoare pc
Ventilatoare pc
Ventilatoare pc PDF Imprimare Email
Ventilatoare pc
Scris de mihaela86   
Luni, 27 Iunie 2011 12:34

In timp ce computerele persoanele au primit componente pentru o viteza si o capacitate de rulare mai mare si mai puternica, multe ventilatoare pc au fost pastrate la parametri initiali. In ultimii ani, cand tehnologia noua a adus pe piata componente pentru computere moderne si complexe, au inceput sa apara tot mai multe ventilatoare pc de ultima generatie. Utilizatorii cereau crearea de ventilatoare pc puternice deoarece doreau o viata mai lunga penhtru componentele scumpe din interiorul unitatii exterioare a computerului.

Aceste ventilatoare pc sunt folosite pentru a aerisi si racori un computer. Componentele unui computer nu pot disipa caldura intr-un mod eficient atunci cand sunt solicitate, iar aerul din interior este fierbinte. Aceste ventilatoare pc , in schimb pot aerisi in interior, reducand din intensitatea supraincalzirii componentelor. De obicei, aceste ventilatoare pc sunt asezate in imediata apropiere a procesorului, pentru ca aceasta este componenta care se incalzeste cel mai repede si cel mai usor, dar si componenta care se mentine calda cel mai mult timp.

Aceste ventilatoare pc pot fi de mai multe dimensiuni, insa dimensiunile lor sunt standard. Astfel, o sa intalniti ventilatoare pc de 80 mm, 92 mm sau 120 mm si in lungime si latime. Cele mai populare ventilatoare pc sunt cele 80x80x25mm. Pentru cei pasionati de IT si tehnica, exista nenumarate modele de ventilatoare de calculator care sa-i incante. De exemplu, sunt ventilatoare pc cu leduri sau cu grile decorative.

Latimea si inaltimea de ventilatoare pc se masoara de obicei in milimetri si au un cadru rotund. Zgomotul produs de ventilatoare pc se masoara in decibeli. Oamenii prefera acele ventilatoare pc care produs mai putin zgomot pentru a avea mai mult confort in timpul utilizarii, mai ales in cazul in care respectivul computer este folosit in scopuri creative, de afaceri, eductional sau stiintific. Viteza de rotatia a acestor ventilatoare pc se masoara in rotatii pe minut.

Pentru utilizatorul standard care este interesat de functionarea de baza a unui pc, aceste functii suplimentare si ventilatoare pc decorative nu prezinta un interes prea mare. Importante sunt filtrele de aer adesea folosite pentru a preveni patrunderea prafului. Aceste ventilatoare pc joaca adesea un rol dublu. Ele nu au rolul numai de a feri componentele de supraincalzire, dar si de a elimina aerul incalzit din interior. Ventilatoare de laptop au dimensiuni si forme mai reduse.

Ultima actualizare în Marţi, 28 Iunie 2011 07:54
 


Sondaje

Este util un ventilator mobil pe baterii intr-o calatorie?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 

Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com